Butz-Choquin

Jean-Baptiste Choquin fra Metz startede som tobakshandler. 

I 1858 skabte Jean-Baptiste Choquin, i samarbejde med Gustave Butz, Choquin-piben. Denne bøjede pibe med en fladbundet skål blev afsluttet med et mundstykke af albatrosben, fastgjort med sølvringe.

I 1858, stadig i Metz, byggede Gustave Butz en virksomhed til fremstilling af Choquin-piben, som tog navnet . I 1951 købte Berrod-Regad-virksomhedens varemærket og fortsatte fremstillingen indtil 2002. Med afgang fra Metz blev værkstedet flyttet til Saint-Claude, dengang også kaldet “bredpibens verdenshovedstad”, under Berrod-Regad-gruppen. Berrod-Regad-gruppen ville fortsætte med at genopbygge netværket af repræsentanter fuldstændigt, indtil de endelig kom ind på eksportmarkedet i 1960 og har siden vundet adskillige priser, såvel som Gold Cup for fransk god smag.

På få år steg mærkets kollektion fra ti til halvfjerds serier. 135 år efter den blev grundlagt, er piben stadig kendt ikke kun i Frankrig, men i hele verden. I 2002 overdrog familien Berrod, der ønskede at bevare fremstillingen af piber i Saint-Claude, virksomheden til Fabien Guichon, en indfødt i området, som vil fortsætte med at udvikle mærket i det 21. århundrede.