Modeloversigt opsat alfabetisk.

Hvis du har fundet ud af hvordan din kommende pibe skal se ud rent modelmæssigt, så kan du ved at klikke på nedenstående links, komme frem til de emner jeg har til salg. Pibemodeller Apple Billiard Bulldog Diplomat Poker. Men du er selvfølgelig også velkommen til at tage den store tur via brands siden. Go´ fornøjelse.....

Apple

Apple

Den klassiske appleform er en mere afrundet version af billard. Det er en meget populær stil: enkel og diskret og behagelig i hånden. Apple fås i lige og bøjede versioner med både tilspidsede og sadelspidser. Lignende stilarter er billard (som har en cylindrisk skål), prince og author (en buttet bent apple).

Billiard

Billiard

Billard er den mest populære pibemodel i dag. Hovedet og tobakskammeret er cylindriske, og halsen er omtrent samme længde som hovedets højde. Billard er lavet af næsten enhver pibemager i enhver tænkelig variation.

Bent

Et generisk udtryk, der bruges til at henvise til ethvert hals/spids, hvor skaftet ikke er en lige vandret linje, uanset hals-/spidsbøjningens art eller størrelse.

Brandy

Brandy eller Brandyglas har et hoved som et godt cognacglas. Den afrundede bund tilspidses op til en lille kant. Formen er elegant og behagelig at røre ved. Brandy findes oftest som glatte 1/4 Bent spids, selvom der er nogle producenter, der designer Brandy med Bent-hals boret til specielle spidser, der kan være til et buet hul. En meget populær stil blandt danske producenter.

Bulldog

Bulldog

Den klassiske bulldog har en diamanthals og -spids. Skålen er formet som to kegler, der er forbundet ved bundene, med den øverste kegle afkortet eller afskåret, og den nederste kegle munder ud i halsen. Hvor den øverste kegle slutter sig til den nederste, er der traditionelt to meget små riller skåret ud rundt om hovedet på piben. Kunsten i at lave en bulldog er, hvordan skålens runde form overgår til diamanthalsens flade paneler. Bulldogs kan findes uden rillerne. De er også tilgængelige bøjede.

Canadien

Canadian

Canadian er en langskaftet Billard med en oval hals og en tilspidset spids. Halsen er cirka dobbelt så lang som hovedets højde. Variationer inkluderer Canadien og Lumberman med ovale halse og Lovat og Liverpool med runde halse. Den lange hals giver en køligere røg.

Chimney

Chimney er i familie med Billiard, men har et mere aflangt hoved i højden.

Diplomat pibe

Diplomat

En Diplomat har en ovalformet hals og dermed spids. Det er normalt lavet en smule større end Prince, men ellers deler de samme funktioner.Spidsen er næsten altid bøjet ca. 1/8, og hovedet er i en æbleform. Hvad klassifikationen angår, er den eneste forskel mellem en Prince og en Diplomat den ovale hals og spids på diplomaten og den runde hals på prinsen.

Dublin

Dublin har de samme proportioner som billard, men med et konisk hoved. Tobakskammerets boring er tilspidset og følger hovedets konturer. Dublin findes i bøjede og lige versioner med tilspidsede sadelspids og med runde, ovale og firkantede spids. Den tilspidsede boring i tobakskammeret har en anden rygekarakteristik end en lige boring, der koncentrerer smagene i sidste halvdel af røg, så smagen af tobak opbygges, når du ryger.

Egg

Som navnet antyder, er Egg formet som et æg. Denne form kan betragtes som et langstrakt æble. Selvom den fås i en lige version, ses den oftest som en Bent. Vigtige punkter, du skal kigge efter, når du vælger en Egg, er symmetri, balance og glatte kurver, der passer til hånden.

Horn

Hornet er en yndefuld frihåndsform, der produceres i mange variationer blandt pibemagerne. Nogle Horn har næsten lige tilspidsede spidser, mens andre ligner mere Bent spidser. Den primære stilfunktion er en glat tilspidsning fra hovedet til spidsen. Der er ingen bratte overgange i formen.

Panel Billiard

Panel Billiard er grundlæggende en Billiard med flade sider eller paneler. Den klassiske Panel har fire flade sider og en rund hals. Fire paneler og en firkantet hals udgør en Foursquare. Antallet af paneler er dog ikke begrænset til fire. Seks og otte Panel sider er almindelige. De grundlæggende krav til denne form er, at vinklerne skal være korrekte, panelstørrelsen skal være den samme, og panelerne og overgangene imellem dem skal være glatte og jævne.

Pear/Acorn

Pear eller Acorn er som en blødgjort Dublin. Den har den koniske form og det koniske tobakskammer, men alle de skarpe kanter er afrundede. Oftere end ikke ses det som en Bent, selvom lige versioner er tilgængelige, og den er normalt lavet i mindre størrelser. En ekstra fordel er, at den med afrundede kanter lettere kan bæres i en lomme.

Poker/Cherrywood pibe

Poker/Cherrywood

Poker er en pibe med lige hals/spids med en cylindrisk, fladbundet hoved designet, så piben kan stå alene. Cherrywood er en Bent Poker. Begge stilarter har omtrent de samme dimensioner som en Billard, og begge er fritstående. Pokernavnet kommer fra funktionen i at være i stand til at sætte piben fra sig for at give kort.

Pot

Pot-formen er teknisk set en variation af den klassiske Billard, men er et godt eksempel på en form, der er blevet sin egen. Medmindre et hoved er lavet til usædvanligt store proportioner, egner den begrænsede kammerdybde sig generelt til at ryge stærke blandinger, eller når du er på farten, og det er derfor en god ting, at hovedet er lavet som en smuk næsevarmer eller lommepibe. Hvis du tager de samme formningsegenskaber som Billard, fjerner du blot den øverste halvdel af hovedet, så væggene er ca. halvt så høje og ikke tilspidser. Pot er næsten altid lavet som lige halse og er også gode kandidater til magnumrør.

Rhodesian

Et emne til stor diskution. Det virker usandsynligt at Rhodesian er blevet navngivet efter Cecil Rhodes, og mere sandsynligt at have taget sit navn fra Rhodesian tobak. En Rhodesian anses af nogle for at være enhver Bent Bulldog, af andre for enhver Bulldog med en rund hals og af andre enhver Bulldog form med en større Hovedbredde end højden. For hver accepteret definition af ordet findes der et rør, der modsiger det, og der er ingen sandsynlighed for konsensus.

Zulu

En pibeform, der er præget af et skråt hoved i Dublin-stil, et ovalt skaft og en 1/8 Bent spids. Også kaldet en Woodstock eller en Yacht.